Чести въпроси

Какво прави Gerda Tytan уникална брава? 

1. Уникалната по рода си система патрон-ключ с обемна секретност осигурява 4 000 000 000 комбинации секретност. Няма аналог в света!
2. Капсолованата система на уникалния патрон не позволява ключарски упражнения и опити за нерегламентирано отваряне.
3. Във всяка серия брави Gerda Tytan се монтират лъжливи от кодиращите щифтове, което прави невъзможно разработката на ключарски инструмент, способен да я отвори. Дори производителят не може да отключи без ключ тази система. Аварийното отваряне не може да се осъществи без разрушаване на вратата, затова Gerda съветва: дръжте резервен ключ в банка или на сигурно място извън дома Ви, до което имате достъп само Вие. 
4. Всичко това можеше да е поредният рекламен трик, но Gerda може да докаже всичко с факти. Брави Gerda Tytan са сертифицирани по EN 12209:2005 с най-високия възможен клас за антивзломна сигурност: клас 7.
5. Но най-голямата реклама на брави Gerda Tytan е, че 15 години в България няма регистриран случай на проникване с взлом през врата с монтирана брава на марката. Всеки криминалист и ключар би потвърдил, че бравите Gerda спират престъпниците.  

Кой може да монтира брава Gerda Tytan? Задължително ли е монтажът да е осъществен от оторизиран сервиз или може да монтира всеки ключар или дори от самия собственик?

Бравата може да се монтира и от собственика, ако той спазва точно инструкциите и вратата му е стандартна. Може да го възложи и на ключар, не притежават специален оторизационен сертификат за монтаж. Но в тези случаи отговорността за монтажът е единствено на клиента. При некачествен монтаж Gerda не носи отговорност, ако направеният опит за проникване с взлом успее. Гаранцията на бравата също може да отпадне. Самият монтаж също е доста трудоемък процес и без специализирани инструменти може да отнеме цял ден.

Какво получавате, когато изберете Оторизиран дилър и Оторизиран сервиз на Gerda? 

При продажба:
Коректна информация и изчерпателна за експлоатацията на продуктите GERDA: заключващи системи от най-висок клас на сигурност. Това е необходимо, за да се избегнат неприятни ситуации на заключване човек от вътре при несъзнателно активиране на системата „Антивзлом отвътре”. Ще получите информация, че продуктите са фабрично консервирани за 10 години безаварийна работа, а след този период могат да работят още дълги години при извършена профилактика. В оторизираните центрове се попълва валидна кодово-гаранционна карта, с която се доказва собствеността върху продукта за гаранционен сервиз и изработка на копия на ключове при необходимост. 
За монтажа:
Оригиналната гаранционна карта за монтажа трябва да съдържа имената и номера на персоналния сертификат на оторизирания ключар, който монтира бравата. Картата се заверява и с подпис на клиента за приемане на монтажа. Клиентът получава гаранция до 36 месеца след регистрация на бравата в сайта на вносителя.  

Как се удостоверява дали закупената брава е 100% произведена от Gerda?

Всяка брава Gerda Tytan притежава 2 холограмни стикера: върху Карта за кодиране и гаранция и на гърба на самата брава. Двата стикера трябва да съдържат един и същ номер. 

Как се изработват ключове дубликати за Gerda Tytan?

Трябва да вземете синята карта за кодирaне и гаранция, която сте получили при закупуване на бравата и два ключа от нея и посещавате нaй-близкия Ви оторизиран сервиз с права за изработка на ключове:

5 удобни ключарски ателиета.


Администрация E-mail
Отдел "Администрация" joana.nikolova@soslocksmith.bg
Отдел "Продажби" joana.nikolova@soslocksmith.bg
Управителivan.todorov@soslocksmith.bg

Национален телефон 0700 17 411 (на цената на един градски разговор).


Дубликатът ще е готов за около 10 минути.