Условия и срокове за доставка

Общи условия на „ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД за покупко-продажби през електронен сайт

Настоящите общи условия са в сила от 01.03.2014г. и уреждат начина и условията за покупко-продажби през електронния сайт герда.com, който е собственост на "ЕС-О-ЕС - Локсмит" ООД. Тези общи условия представляват договор за покупко-продажба между "ЕС-О-ЕС - Локсмит" ООД и Потребителите. С посещаването на сайта герда.com, неговото разглеждане и поръчка на продукти Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия. Условията са задължителни за всички потребители.

1. Общи положения
„ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД е търговско дружество регистрирано в Агенцията по вписванията с  ЕИК: 201442226. Управител: Илиян Царибродски Адрес: гр. София, бул. “Кл.Охридски” № 25
„ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД е собственик на интернет страницата герда.com, която представлява магазин за електронна търговия за продажбата на водоструйки, прахосмукачки, парочистачки, помпи аксесоари за тях с марка Gerda.
Потребител е всяко физическо или юридическо лице, което посещава сайта и е съгласно с настоящите Общи условия за ползване. Ако лицето не е съгласно с Общите условия ще бъде помолено да не използва уеб сайта.
Всеки потребител, получава правото да разглежда всички материали публикувани в този уеб сайт само и единствено за лична употреба с нетърговска цел, като се спазват всички авторски права.
При регистрация в сайта герда.com Потребителят се съгласява доброволно да предостави своя лична информация, необходима за извършване на покупкопродажба на стоки от електронния магазин. „ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД гарантира, че няма да предоставя данните на Потребителите на трети лица, с изключение на случаите, предвидени в Закона за защита на личните данни.

2. Информация за публикуваните стоки
Всички стоки публикувани на сайта герда.com са посочени с цена в български лев и ДДС. „ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД не носи отговорност, ако информацията публикувана от производителите на стоките, относно техническите им характеристики е невярна. „ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД си запазва правото по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните материали, софтуера, услугите и продуктите. Сайтът герда.com не носи отговорност, ако публикуваната информация не е актуална. Някои от публикуваните продукти може да не са налични в момента. За актуална информация за наличните продукти можете да се свързвате с  представители на „ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД на посочените в сайта телефони. 

3. Информация за публикуваните информационни материали
Всички материали публикувани на сайта герда.com попадат под защита на Закона за авторското право и всяка злоупотреба е наказуема. Абсолютно е забранено копирането, публикуването и публичното разпространение на материалите от сайта с каквато и да е било обществена или търговска цел. Забранено е публикуването на материалите в други сайтове под каквато и да е била форма. При желание на трета страна да публикува част от информационните материали в специализирани нетърговски сайтове за отоплителна техника е задължително това да става след изрично разрешение на управителя на „ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД. Всяко друго действие е противозаконно и следва да бъде третирано като такова.

4. Покупко-продажба на стоки чрез сайта герда.com
Всеки Потребител има право да закупи стока от сайта герда.com на посочената в него цена. С цел по-лесна и удобна идентификация, Потребителят може да се регистрира в сайта, като попълни контактна форма за регистрация. По този начин ще има бърз и лесен достъп до всички продукти, които е закупил от сайта герда.com. Регистрацията се извършва чрез имейл на Потребителя и парола. Потребителят носи пълна отговорност за опазването на своята парола и за всички действия, които извършва след идентификация с потребителско име и парола в сайта. Потребителят може да изиска да получи фактура на юридическо лице за закупените от него стоки. Необходимо е да попълни данните на фирмата при регистрация. Фактурата ще бъде доставена заедно със стоката. 
Потребителят може да направи поръчка в герда.com и без да се регистрира. Необходимо е да предостави еднократно всички лични данни, които се изискват за отразяване на покупко-продажбата. При поръчка без регистрация Потребителят няма да има достъп до историята на своите поръчки.
Всеки Потребител има право да избере стоката, количеството й, начина на плащане и вида на доставка. Потребителят е длъжен да заплати в пълен размер цената на стоката обявена на сайта.

5. Цени и начин на плащане
„ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД има право да променя цените на продуктите посочени на сайта по свое усмотрение и по всяко време. Фирмата не е задължена предварително да уведомява за това потребителите. При промяна на цената Потребителят е задължен да плати тази цена, която е била актуална по време на сключване на договора.
При допуснати технически грешки при публикуване на информация в сайта герда.com, „ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД има право да откаже изпълнение на договора без да дължи обезщетение на потребителя, освен възстановяване на заплатените от него суми, ако има такива.
При намаления обявени на сайта, неактуалните цени се задраскват, а до тях се обявява цената с намалението. Ако е фиксирана дата намалената цена важи до нейното настъпване, а ако липсва крайна дата намалението е до изчерпване на количествата от дадения продукт.
Начините за плащане на стоки в сайта герда.com са в брой, при посещение на офис на „ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД, по банков път, с наложен платеж при доставка и на изплащане. Всеки Потребител сам избира начина на заплащане на избраната от него стока. Всяка закупена от Потребителя стока следва да бъде заплатена в пълния и паричен размер посочен в сайта, чрез един от посочените начин на плащане.

6. Доставка на стоки
Всяка поръчана стока от сайта герда.com ще бъде доставена до посочено от Потребителя населено място в България. За всички поръчки над 200лв доставката до адреса на клиента на територията на страната е безплатна. При поръчки на стойност до 200лв цената на доставката се определя според теглото и разстоянието, което ще измине. Потребителите се възползват от преференциалните цени на доставка договорени между куриерска фирма СПИДИ и "ЕС-О-ЕС - Локсмит" ООД. Доставката се извършва до 2 работни дни след потвърждаване на поръчката, направена от Потребителя. Ако поръчаният продукт не е наличен в България, срокът на доставка е до 5 работни дни след потвърждаване на поръчката. 

7. Отказ от стока
Всеки потребител има право да се откаже от поръчаната и доставена стока в срок от 7 работни дни от датата на получаване в случай, че тя не е използвана и не е нарушена целостта на опаковката. Съгласно чл. 55 от ЗЗП „ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД може да приеме върнатата покупка единствено, ако тя е в оригинална опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид.
Транспортните и други разходи са за сметка на Потребителя.

8. Гаранционно обслужване
Всички стоки на сайта герда.com, които притежават електронни компоненти, се продават с международна гаранция, обявена от производителя им Gerda. За всеки продаден продукт се издава валидна гаранционна карта, включваща условията на гаранцията, данните за стоката и продължителността на гаранцията. . „ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД си запазва правото да откаже гаранционно обслужване на стока, когато:
- гаранционната карта на продукта е изгубена;
- е извършен опит за ремонт от неоторизиран сервиз, включително действия от самия Потребител;
- се установят повреди, причинения от неправилна експлоатация на уреда;
- е нарушена физическата цялост на изделието;
Гаранционното обслужване на продуктите се поема от оторизираните сервизи на Gerda в страната. Ако в града на Потребителя няма сервиз на Gerda той трябва да го изпрати по куриер до най-близкия сервиз в друго населено място. Доставката преди и след ремонта е за сметка на сервиза. При установяване на повреда в следствие на неправилна експлоатация на уреда доставката е за сметка на Потребителя.

9. Защита на личните данни
„ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни. Всички предоставени от Потребителите лични данни са защитени и „ЕС-О-ЕС - Локсмит” ООД гарантира, че няма да бъдат разкривани на трети лица. Изключение правят случаите, когато информация се изисква от държавни органи или длъжностни лица, упълномощени със закон да изискват предоставените лични данни. С приемането на Общите условия на герда.com Потребителят се съгласява личните му данни да се обработват по електронен път.